En herlig hyllest til Poirot!

Mord på museet er den vittige og smarte barnebokdebuten til en av Englands største stand-up talenter, Alasadair Becket-King! Boken er den første i en helt ny krimserie for barn (og kanskje, men bare kanskje, de aller skarpeste voksne leserne.) tuftet på herlig, klassisk krimlitteratur - og med en god dæsj humor.

Alasdair Becket-King gjør det tålelig greit. Han er en prisvinnende komiker og forfatter, og har i skrivende stund hele 294K abonnenter på YouTube-kanalen sin. Becket-King studerte ved London Film School og ble nominert til en student-Oscar i 2012. Siden den gang har han fremført kritikerroste soloshow på Edinburgh Festival Fringe, skrevet for BBC-radio, og vært med på å skrive et prisvinnende dataspill.

Våren 2024 legger han ut på turné med stand-up showet sitt, og før jul slapp det store forlagshuset Walker Books andre bok i serien om Montgomery BonBon: Death at the lighthouse.

Velkledd gentlemandetektiv på.. 10 år?

De fleste mennesker går hele livet uten å legge merke til at noe er i gjære, de opplever aldri den kriblende følelsen av at et mysterium er i ferd med å utfolde seg. Men ikke Bonnie Montgomery – verdens beste detektiv. Ikke at noen (andre enn Bestefar Banks) har hørt om henne. Men de har kanskje hørt om den store Montgomery Bonbon, den velkledde gentlemandetektiven som (bortsett fra hatten og barten) ser mistenkelig ut som en 10 år gammel jente.

Montgomery Bonbon og Bestefar Banks nyeste sak: å løse mysteriet rundt et svært mistenkelig dødsfall på Hornvillemuseet. Sammen vil de intervjue noen tvilsomme vitner, lete etter spor og – fremfor alt – håpe at ingen legger merke til at Bonnie og Montgomery aldri er i samme rom samtidig.

Sammenlignes med Quentin Blake

Vi er også kanonstolte over å presentere nok en bok illustrert av megatalentet Claire Powell, som også illustrerte fjorårets barneboksatsning hos oss, Familien Swift. Klassekampens anmelder trakk linjer til Quentin Blake, og det sier noe om Powells særegne utrykk og talent!
Når vi koker dette opp sammen med Alasdair Becket-Kings strålende fortellerstil, kjapp og vittig - sitter vi igjen med fantastisk gøy kvalitetskrim til kidsa!

Boken slippes 20.januar, og er oversatt av dyktige Inger Sverreson Holmes!

Den passer supert som høytlesning fra 7 år, lese selv fra 9 år - og du kan bestille den her eller lese de første kapitlene gratis under. God fornøyelse!