Møt Krydderkara!

Du vet sikkert hvem Spicegirls var: krydderjentene som sang og danset? Men har du hørt om Krydderkara? To av litteratur-Norges ringrever, Torgeir Rebolledo Pedersen og Per Dybvig, har forent sine krefter! Resultatet er et ramsalt dikt for barn og voksne i alle aldre. 

For veldig lenge siden, før man kunne kjøpe kanel, nellik, ingefær og pepper i krydderhylla på butikken, fantes Vasco da Gama, Kristofer Columbus, Marco Polo og don Ferdinand Magellan. Det var ikke et boyband, men oppdagere og erobrere som dro hver for seg, på kryss og tvers av hav og land. Og de kom hjem med krydder. 

Torgeir Rebolledo Pedersen og Per Dybvig har laget en vilter loggbok som tar oss med på en hesblesende ferd med Vasco da Gama! 

Per Dybvig er en anerkjent illustratør, tegnekunstner og bildebokforfatter, og har etablert seg som en sentral figur innen barnebokunst i Norge. Med sine karakteristiske og fantasifulle dyrefigurer har han gledet både barn og voksne i en rekke kjente bildebøker. Dybvig, kjent for å samarbeide med anerkjente forfattere som Ingvar Ambjørnsen, Bjørn F. Rørvik, Trond Brænne og Marit Nicolaisen, har også selv skrevet fire bildebøker for voksne, og har blitt belønnet med flere prestisjefylte priser.

Torgeir Rebolledo Pedersen er en markant norsk forfatter, dramatiker og arkitekt, og kjent for sitt slentrende og uhøytidelige språk i poesien. Diktene hans har blitt beskrevet som poesiens svar på Buster Keaton, og utforsker språk- og samfunnskritikk og moderne samlivsproblemer. Med en imponerende litterær karriere som startet med debuten TIDR i 1983, har Pedersen utgitt diktsamlinger, barnebøker, essays og dramatikk. Hans bidrag til litteraturen har blitt hyllet med flere priser.

I 2011 samarbeidet Rebolledo Pedersen og Dybvig om boken "Lammet som ikke ville bli lår", som ble hyllet som Årets vakreste bildebok av Grafill. Vi gleder oss over nok et nytt samarbeid, med to av norsk litteraturs mest markante personligheter.

Kommer på lager 7 desember!