IS gjennom fiksjon og virkelighet

Velkommen til bokbad og debatt!

I anledning utgivelsen av Mohamed Saif Al-Moftys roman Den mørke dansen, inviterer Solum Bokvennen til en uforglemmelig kveld med forfatteren og gjester.

Den mørke dansen er en skjønnlitterær roman med utspring i faktiske hendelser og ekte mennesker i Irak og Norge i 2014. Da IS tok over kontrollen i Mosul dro Al-Mofty til Irak for å hjelpe sin familie ut.

Denne kvelden blir vi bedre kjent med forfatter Mohamed Saif Al-Mofty i samtale med Anne Likuski. De samtaler blant annet om hans reise og prosessen med å skrive boken.

Hvordan oppleves krig på nært hold?
Hvilken kultur skapte krigen?
Hva gjorde mest inntrykk fra reisen?
Hvordan var det å reise inn i et IS-kontrollert område?

Etter forfattersamtalen vil Linda Noor og Qasim Ali bli med på scenen for å snakke om sitt inntrykk av boken og Al-Moftys reise med utgangspunkt i sine spesialfelt.

Redaktør Håkon Øvreås ønsker velkommen.

Etter arrangementet signerer Mohamed Saif Al-Mofty boken som kan kjøpes i Litteraturhusets egen bokhandel før arrangementet.

Meld deg på arrangementet her. 

ANNE LIKUSKI er seniorforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og har blant annet skrevet bok om Al-Qaida i Afghanistan.

LINDA NOOR har master i sosialantropologi fra Universitetet i Oslo og skrev masteroppgave om samlivsformer blant muslimer i Norge. Hun er daglig leder i Minotenk.

QASIM ALI er leder i Minorg, organisasjon for minoriteter i Norge. Han er tidligere journalist og forskerassistent ved OsloMet.