Skjønnlitteratur høsten 2021

Vi i Solum Bokvennen har et stort hjerte for skjønnlitteratur, og gleder oss over å utgi mange særdeles gode skjønnlitterære titler denne høsten. Under finner du en oversikt over alle de vi har utgitt og som vi planlegger å utgi høsten 2021! 

 

Vi er spesielt stolte av å oversette litteratur fra omtrent hele verden; Estland, Syria, Haiti, Nederland, Mexico – for å nevne bare noen av landene vi dekker med høstens utgivelser. At mange av disse romanene er internasjonalt anerkjente og prisbelønnede er unektelig veldig stas. 

 

 

I høst har vi allerede kommet ut med pocket av to av Deborah Levys romaner, diktsamlingen Her av Arne Ruste, romanen Kamma/Emma av Hilde Brunsvik og den syriske romanen De livredde av Dima Wannous i Oda M. Winsnes oversettelse. I oktober vil vi utgi Yanick Lahens’ Månebad, oversatt av Synneve Sundby, og gjenutgi Lene Therese Teigens teatertekst Mater Nexus i jubileumsutgave.

 

Én utgivelse du virkelig ikke vil gå glipp av er fjorårets International Booker Prize vinner: Kveldens ubehag av Marieke Lucas Rijneveld, oversatt fra nederlandsk av Hedda Vormeland. En utrolig vakker, og vond, fortelling om tiårige Jas som mister broren sin i en skøyteulykke. Tapet er et jordskjelv i Jas’ familie som drar de fra hverandre i mangelen på et språk å møte sorgen med. En poetisk og egenartet skildring av hvordan sorg kan arte seg, og en hjerteskjærende fortelling om barndom og tapt uskyld. Romanen kommer fra trykk helt i starten av november.

 

Raskt etter Rijneveld kommer vi med en av de mest omtalte sommerbøkene i USA i fjor: Megha Majumdars debutroman Det brenner, oversatt fra engelsk av Hilde Lyng. Romanen er en brutal skildring av det moderne India, med en påsatt togbrann som omdreiningspunkt. Vi følger tre karakterer som på hvert sitt vis kaster lys over hvor fastlåst sosiale roller er i India, og hvor maktesløst enkeltmennesket er i utformingen av sin egen skjebne. En eksepsjonell roman som både evner å være dyptpløyende i tematikk, samtidig som den oppleves som en skikkelig page-turner.

 

Bla gjennom oversikten og finn de titlene du gleder deg aller mest til!