Suksess for «Solaris»!

Den polske science fiction-klassikeren Solaris kom ut i nyoversettelse ved Julia Wiedlocha tidligere i år, og har fått strålende mottagelse både av leserne og pressen. Romanen gikk fort ut av lager, og er nå tilgjengelig i nytt opplag! 

 

🎧  HØR PODCAST OM KLASSIKEREN:

I slutten av august hadde vi i Solum Bokvennen et velfylt arrangement under navnet Solaris: ved forestillingsevnens grense på Litteraturhuset i Oslo. Denne kvelden møtte oversetter Julia Wiedlocha kunstner Bjørn Bjarre til samtale om den underlige planeten Solaris. Bjarre har gjennom ti(!) år lagd kunst som springer ut ifra Lems bok, et Solaris-prosjekt som kuliminerte i en utgivelse av en rekke tegninger i bokform i 2018 hos kunstforlaget Teknisk Industri. De to solaristene Wiedlocha og Bjarre møttes til samtale om Solaris og deres inntrykk av planeten. Samtalen ble ledet av kritiker og kunstanmelder Kjetil Røed.

Det var kamp om plassene på det fysiske arrangementet og podcast ble etterspurt, og nå kan vi endelig melde om at podcast kan lyttes til her.
Illustrasjon: Bjørn Bjarre, Solaris (Notater og skisser nr. 15), 2013–17 Blekk på papir, 14,5 × 10,5 cm

SITAT FRA PRESSEOMTALE:

«Denne romanen har tålt reisa ifra galaksane og 1960-tallet og er sannsynlegvis enda meir treffande og uhyggeleg no enn då. Kvifor? Rett og slett fordi han blir meir realistisk år for år.»
– Marta Norheim, NRK Åpen bok

«Endelig har vi fått en skikkelig oversettelse av Solaris, en av de fremste og mest egenartede romanene fra det tyvende århundret. En roman som både er tro mot, og massivt overskrider, science fiction-sjangeren.»
– Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

«Stanislaw Lem er helt der oppe blant de virkelig store med sin roman om den tenkende planeten Solaris.»
– Kjetil Røed, Vårt Land

«Solaris er like morsom og full av uhygge som Kafka, Borges og Beckett»
– Kenneth Moe, Aftenposten

« Det virker helt utrolig imponerende av Julia Wiedlocha som har oversatt den til norsk. Jeg leste at Stanislaw Lem har vært veldig misfornøyd med flere oversettelser av boka hans (…) Jeg har ikke lest den polske versjonen, men jeg vil være så dristig å si at jeg tror Lem ville likt denne, hvis han kunne lest den norske»
– Miriam Folland, Kulturstripa i NRK

«Solaris er en vakker og uvanlig beretning om kjærlighet, kjærlighetens vilkår og stiller fundamentale eksistensielle spørsmål.»
– Fartein Horgar, Legekunsten

 

KJØP BOKEN HER: