Camilla Bøksle klar med ny roman!

Camilla Bøksle, som i 2019 slapp den kritikerroste debutromanen Det er vakrest når det skumrer, er nå klar med ny utgivelse: Så møt meg på hjørnet klokka åtte. Den nye romanen har allerede blitt omtalt både hos NRK og i Fædrelandsvennen(!), og vi er veldig glade for at boken nå er tilgjengelig for leserne! Her er noen ekstra fine utdrag fra omtalen av boken:

 

Marta Norheim, NRK:

«Camilla Bøksle er uvanleg god til å skape stemningar og teikne personar med få riss. Nabogutane Frode S og Frode R (!) er hylla inn i ein eim av Wunderbaum og rullings, mens Linda og Siv går for Dunhill med pakning i burgunder og gull. Camilla Bøksle har det, og eg er spent på kvar ho tek forfattarskapet sitt vidare.» 
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen:
«Det er mye å glede seg over i den nye boka. Camilla Bøksle er en glitrende forteller, en eminent skildrer av stemninger og situasjoner. Ikke minst lodder hun dypt i den psykologiske skildringen av den nesten selvutslettende hovedpersonen Siv.»

Bøksle har også blitt intervjuet i kulturplot.no sin faste spalte «Derfor roman», og forteller blant annet at utgangspunktet for romanen var å «konservere brevskriving». Les hele intervjuet her.

Les første kapittel i et gratis leseutdrag:

 

I Så møt meg på hjørnet klokka åtte følger vi Siv, som midt på 80-tallet en gang er 14 år – og utålmodig. Hun og bestevenninna Linda har bestemt seg for at de skal begynne å røyke, det er på høy tid, mener de. De får kjøpt noen pakker Prince Mild på kiosken, og så er de i gang. Baki rånerbilen til Frode S. og Frode R. får de øvd opp ferdighetene, og foreviger de første sigarettene sine på svart-hvitt film. Ganske raskt etter røykestarten starter de to jentene også med andre ting: De drikker sin første øl, blir fulle for første gang, kysser en gutt for første gang, tungekysser med en gutt for første gang – og angrer på å ha tungekysset en gutt, for første gang. Og så skjer det skjebnesvangre: Siv møter Per. Og blir hodestups forelska. For første gang.

Så møt meg på hjørnet klokka åtte er en oppvekstroman om to jenter som lever i et ungdomsunivers preget av telefonering og brevveksling, av Levis 501, Det Nye, Lionel Richie og Jon English. Romanen er satt til 80-tallets mer analoge hverdag, og er på mange måter et tidsbilde av en svunnen tid, men ikke desto mindre er tematikken i romanen tidløs. Hovedkarakteren Siv støter på ungdomsproblemer de fleste kan kjenne seg igjen i, men også utfordringer som er spesifikt hennes; Sivs pappa bor nedi gata, men det er det omtrent ingen som vet, heller ikke hans kone og tre barn – Sivs halvsøsken.

Så møt meg på hjørnet klokka åtte handler om å skulle finne seg selv, om å ønske å bli sett, om forventning, om usikkerhet og om melankolien og melodramaet som kan sette sitt preg på ungdomstiden. Og, ikke minst: om den overveldende, altoppslukende ungdomsforelskelsen.

Camilla Bøksle er oppvokst i Trondheim og bor i Kristiansand. Hun har arbeidet som lærer og førskolelærer både i Norge og i England. Debutromanen Det er vakrest når det skumrer nådde mange lesere over hele landet, og er også tilgjengeliggjort i pocketutgave. I tillegg til å få gode kritikker og bli utnevnt som en av årets beste bøker i 2019 av NRK, ble Bøksle i mai 2020 tildelt Sørlandets litteraturpris for romanen.