Maisalg!

Solum bokvennen feirer våren med -40% på all skjønnlitteratur og sakprosa fra 2022!

Her er våre beste anbefalinger fra maisalget!


ISBN: 9788256025190
Paradais
Innenfor portene til et luksuriøst boligkompleks i en fattig meksikansk landsby, møtes to tenåringer i felles misere: Franco er rik, ensom, overvektig og pornoavhengig; Polo er en fattig gartner som er drittlei både jobben og det voldelige hverdagslivet i den narkostyrte landsbyen. Begge ønsker de seg et bedre liv, og sammen klekker de ut en makaber plan for å oppnå nettopp dette - en plan som viser seg å ha fatale konsekvenser for dem begge.

I Paradais skildrer igjen Fernanda Melchor det meksikanske samfunnets sårbarhet - preget av rasisme, klasseforskjeller og vold - og hvor smertefull kort avstand det kan være mellom helvete og paradis.

«Melchors lange, flytende setninger kan sende tankene til William Faulkner. (.) "Paradais" ringer inn en slags elementær menneskelig mulighet for ondskap. (.) den peker også utover mot et samfunn der straffrihet og manglende rettsforfølgelse er normen.»
- Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

«Paradais» blir en suggererende fortelling om et begjær som ikke kan tøyles. Men under det drivende plotet ligger en historie om skjevfordelingen av materielle goder i dagens Mexico. «Paradais» gir meg en nærmest fysisk tilgang til elendigheten jeg jo har»
- Anne Cathrine Straume, NRKISBN: 9788256024384
Det brenner

Det brenner handler om en tragisk togbrann i Kolkata, India, som tar livet av 104 mennesker. Gjennom romanen følger vi tre personer med forskjellig tilknytning til brannen. En av dem er Jivan, en muslimsk jente fra slummen som blir beskyldt for å ha stiftet togbrannen, på grunn av noen lite gjennomtenkte innlegg hun postet på Facebook. Hennes skjebne blir linket til PT Sir, en opportunistisk gymlærer som gjennom sitt engasjement i et høyrevridd politisk parti skor seg på Jivans feiltrinn. Vi møter også Lovely, en sosialt utstøtt, men karismatisk og varm karakter, som har alibiet som kan redde Jivan, men å gi det fra seg vil koste henne alt.

«Med florlett stil og blytung tematikk føyer Megha Majumdar seg inn i et solid selskap av indiske forfattere som
blander det tragikomiske inn i dypt samfunnskritiske romaner.»

«Det kan kjennes rart å le av tragedie akkurat nå. Men det ligger en sterk kraft i den erkjennelsen som latteren kan gi oss. Det er Det brenner et svært godt eksempel på.»

«Med en sømløs blanding av det lette og det mørke har Majumdar skrevet en roman som på en og samme tid er uhøytidelig morsom og, ved nærmere ettersyn, skarpt kritisk.»
- Hilde Slåtto, Vårt LandISBN: 9788256025152
Mitt hjerte er en automat

En ung kvinne ser et teaterstykke om murens fall og er den eneste sorte kvinnen i en fullsatt teatersal. Hun sitter med kjæresten sin ved en badeinnsjø i Brandenburg og ser fire nynazister komme mot dem. På et hotellrom i New York ser hun Trump vinne valget og kjenner på en økende frustrasjon over tidsånden.

I en roman skrevet i intervjuform, forsøker den navnløse hovedpersonen å finne sin egen identitet. Mellom lange netter i Neukölln og en kasse med gamle fotografier, prøver hun å forstå sin familie: Hennes mor, som var punker i DDR og aldri fikk den friheten hun drømte om; hennes mormor, som fant frihet i tilværelsen som partisoltat; hennes far, som ble sendt fra Øst-Tyskland tilbake til Angola - og hennes tvillingbror, som kastet seg foran toget som 17-åring.

Olivia Wenzels originale debutroman handler om livsglede, ensomhet og knuste hjerter - om rollene som samfunnet tildeler deg, og om jakten på noe, og noen, å speile seg i.

«Original debutroman om en kvinnes vei til å finne trygghet der undertrykkelsen rår.»

«Forfatteren har funnet en ukonvensjonell stil (.) Det er et langsomt, men ytterst stilig grep som samler bruddstykkene i hovedpersonens liv på en helhetlig, identitetsskapende måte»

«En sterk leseopplevelse har det blitt, i en god oversettelse om kampen for å leve et godt liv som svart og skeiv» - Stein Roll, Adresseavisen

ISBN: 9788256021314
Hvilken knallert med forkrommet styre innerst i gården

Hvilken knallert med forkrommet styre innerst i gården utkom i 1966 og er Perecs andre roman. Boka er et godt eksempel på Perecs lekne holdning til litteraturen og språket, og framstår kanskje som hans mest skjemtsomme, selv om bakteppet er alvorlig nok: Handlingen er lagt til Paris under Algerie-krigen, og vi møter en gruppe unge menn som tar alle midler i bruk for å forhindre at en venn av dem sendes ut på slagmarken.

«Uforskammet frisk og levende»

«Perecs hovedanliggende er selve den språklige utfoldelsen, en akrobatikk mellom høye og lave registre som Thomas Lundbo oversetter med spenst og snert, og ikke uten sine egne C-momeneter.»
- Espen Hauglid, Morgenbladet

«Det er lenge siden jeg har lest noe så levende, køddent og morsomt som denne lille romanen!»

«For et arbeid Thomas Lundbo har gjort! Med antallet ordspill og hentydninger og pek og grep og lister og ditt og datt i denne boka er det åpenbart 1) et kjærlighetsarbeid 2) et godt arbeid. Det er både Perecs og Lundbo fortjeneste at jeg kan lese om sensuelle nesebor og spirituelle øyelokk, oberst Doumenique (si det høyt) og en viss Fierte.. Sånn skal det rett og slett gjøres!»
- Even Teistung, Bokmagasinet, KlassekampenISBN: 9788256021697
Livets omkostninger

Livets omkostninger er den andre boken i Deborah Levys memoartrilogi, selv kaller hun bøkene for «levende selvbiografier», fordi de er skrevet mens handlingen pågår, midt i livet, uten noe form for etterpåklokskap.

Boka tar også for seg hva det vil si å være en skrivende kvinne i vår tid. Samtidig som hun kartlegger hvordan kvinner er blitt oversett og tilsidesatt opp gjennom historien, utforsker Deborah Levy, med utgangspunkt i sin egen historie, hva det vil si å leve et fritt liv, hva det koster å både skulle være mor og forfatter, om det er gitt hva en familie er og om hva som skal til for å bryte med de sosiale rollene vi er blitt tildelt av samfunnet.

«Men det er med de levende selvbiografiene at ryktet hennes har overskredet det litterære. På arrangementer forteller leserne Levy at bøkene hennes får dem til å føle seg mindre ensomme, eller spør henne hva hun skal gjøre med en livskrise.»
- Charlotte Higgins, the Guardian